Incasso deurwaarder of advocaat?

Incasso advocaten kunnen het complete incassotraject voor u verzorgen. Een incasso advocaat kan uw debiteur aanmanen om te betalen en zo nodig laten dagvaarden door de deurwaarder en zo uw geldvordering incasseren. Voor het overige komt de deurwaarder pas aan bod bij beslag leggen. Een advocaat is hierbij nodig indien u alvast beslag wilt laten leggen, maar nog geen vonnis hebt voor uw geldvordering.

incasso deurwaarder

Deurwaarder inschakelen voor incasseren vordering

Voor incasso kunt u ook direct een deurwaarder inschakelen. Een deurwaarderskantoor kan echter niet alles wat een incasso advocaat kan. Inschakelen van de deurwaarder is bijvoorbeeld niet mogelijk voor conservatoir beslag of een faillissementsaanvraag. Wilt u een hoge vordering incasseren? Voor de meeste vorderingen boven € 25.000,00 kunt u geen deurwaarder inschakelen om uw vordering te incasseren.

Incasso deurwaarder kosten

De kosten van het inschakelen van een deurwaarder worden verhaald op de debiteur. Vrijwel alle kosten van een deurwaarderskantoor komen voor rekening van de wanbetaler. Een deurwaarder inschakelen gedurende het incassotraject hoeft dus niet per se tot kosten te leiden. Uw incasso advocaat regelt alles overigens rechtstreeks met het deurwaarderskantoor, dus daar hebt u zelf geen omkijken naar.