Wanbetalers aanpakken met onze praktische incassotips

Als ondernemer krijgt u vroeg of laat met wanbetalers te maken. Met onze praktische incassotips helpen wij u graag een stap op weg met het aanpakken van uw wanbetalers.


Voorbeeldbrief herinnering en aanmaning

Wordt uw factuur niet betaald? Het eerste wat u zelf kunt doen bij een onbetaalde factuur, is uw debiteur tot betaling aanmanen.

Gebruikelijk is om eerst een vriendelijke betalingsherinnering te sturen. Betaalt uw debiteur dan nog niet? Dan is het tijd om een aanmaning te sturen. Dit om de debiteur een laatste mogelijkheid te geven voordat de vordering ter incasso uit handen wordt gegeven.

Wilt u uw debiteur op effectieve wijze aanmanen? Gebruik dan onze voorbeeldbrieven aanmaningen.

Wanbetalers aanpakken met praktische incassotips

Gebruik juridisch waterdichte contracten

Bij het zakendoen kan het belang van een juridisch waterdicht (standaard)contract niet worden onderschat. Met een goed contract versterkt u uw juridische positie als contractspartij en staat u sterker bij (incasso)geschillen.

Meer informatie over juridisch waterdichte contracten.


Gebruik goede algemene voorwaarden

Met goede algemene voorwaarden staat u veel sterker bij juridische geschillen of incasso's. Gebruik daarom geen algemene voorwaarden die zijn verouderd, gekopieerd zijn van een concurrent of ergens van internet zijn geplukt. Gebruik goede algemene voorwaarden zodat de juridische belangen van uw onderneming optimaal zijn gewaarborgd.

Meer informatie over algemene voorwaarden.


Voorkom verkeerd gebruik algemene voorwaarden

In de praktijk gaat van alles mis bij het gebruik van algemene voorwaarden. Uw algemene voorwaarden kunnen inhoudelijk goed zijn, maar als de voorwaarden op een verkeerde wijze worden gebruikt, dan gelden uw algemene voorwaarden niet. Zorg er daarom voor dat uw algemene voorwaarden op een juridisch correcte wijze in uw onderneming worden geimplementeerd.

Meer informatie over het gebruik van algemene voorwaarden.


Tips voor het zoeken van een steunvordering

Wilt u het faillissement aanvragen van uw debiteur? Dan is een steunvordering nodig.

Bekijk onze tips om een steunvordering te zoeken.

 


Deze pagina met praktische incassotips is nog in ontwikkeling. Bezoek deze pagina daarom regelmatig om op de hoogte te blijven van de laatste tips op incassogebied.