Algemene voorwaarden opstellen

Het opstellen van algemene voorwaarden behoort tot de dagelijkse werkzaamheden voor onze advocaten. Laat daarom uw algemene voorwaarden opstellen door onze specialisten contractenrecht. Dan weet u zeker dat de juridische belangen van uw onderneming optimaal worden gewaarborgd. 


Goede algemene voorwaarden zijn op uw specifieke situatie afgestemd

Algemene voorwaarden dienen op uw specifieke situatie te zijn afgestemd. Alleen dan wordt de juridische positie van uw onderneming optimaal beschermd.

Goede algemene voorwaarden zijn afgestemd op:

  • de soort overeenkomst
  • uw bedrijfsactiviteiten
  • uw bedrijfsvoering
  • de branche waarin u actief bent
  • de hoedanigheid van partijen
  • de toepasselijke wetgeving

In de praktijk blijkt dat veel algemene voorwaarden niet op de bovenvermelde punten zijn afgestemd. Vaak zijn de algemene voorwaarden verouderd, gekopieerd van een concurrent of ergens van internet geplukt. Ook zijn er in de markt partijen actief voor wie het opstellen van algemene voorwaarden niet tot de core business behoort, of waarbij de gepretendeerde deskundigheid anderszins ontoereikend is. Onder dergelijke omstandigheden zijn algemene voorwaarden doorgaans kwalitatief onder de maat, waardoor deze slechts schijnzekerheid bieden. Goedkoop is dan vaak duurkoop.

Let er bij opstellen van algemene voorwaarden dan ook op of men verstand van zaken heeft. Het opstellen van goede algemene voorwaarden vereist namelijk specialistische kennis van contractenrecht.

Afhankelijk van de hoedanigheid van uw afnemers (zakelijk, consumenten of beiden) kunnen wij afzonderlijke versies van algemene voorwaarden opstellen. Een versie voor zakelijk gebruik of business-to-business (B2B) en een voor particulier gebruik of business-to-consumer (B2C).

Lees ook het artikel Financiële stresstest Algemene voorwaarden uit Het Financieele Dagblad.

Meer informatie over algemene voorwaarden

Voorwaarden opstellen

Onze advocaten kunnen onder meer de volgende maatwerk algemene voorwaarden opstellen:

  • algemene voorwaarden voor dienstverlening (opdracht, aanneming van werk, etc.)
  • verkoopvoorwaarden / leveringsvoorwaarden
  • inkoopvoorwaarden
  • algemene voorwaarden webwinkel / webshop

Bekijk de ervaringen van onze klanten met algemene voorwaarden opstellen.


Algemene voorwaarden laten opstellen?

Wilt u dat wij voor u juridisch waterdichte algemene voorwaarden opstellen?

Algemene voorwaarden opstellen is al mogelijk vanaf € 875,00 exclusief BTW.

Neem contact op via ons contactformulier of bel ons.

algemene voorwaarden opstellen


Algemene voorwaarden vertalen

Hebt u algemene voorwaarden in het Engels of in andere talen nodig? Wij kunnen uw algemene voorwaarden opstellen en daarna laten vertalen in iedere gewenste taal door beëdigde vertaalbureau's. Wij regelen de vertaling van uw algemene voorwaarden met de vertaler. U hoeft zelf dus niet op zoek naar een goed juridisch vertaalbureau. Praktisch toch?