Gerechtelijke incasso procedure

Onze incasso advocaten verzorgen zowel de buitengerechtelijke incasso als de gerechtelijke incasso.

Indien het buitengerechtelijke incassotraject niet tot betaling leidt, dan wordt - na verkregen toestemming - doorgaans een gerechtelijke procedure gevoerd om de debiteur door de rechter tot betaling van uw vordering te laten veroordelen.

gerechtelijke incasso procedure met advocaat


Voordelen gespecialiseerde advocaat

Het inschakelen van een gespecialiseerde incasso advocaat voor uw gerechtelijke incasso heeft meerdere voordelen.

Hoge kwaliteit

Allereerst is de kwaliteit van de dienstverlening bij een gespecialiseerde incasso advocaat gewaarborgd. Onze advocaten procederen zeer regelmatig en beschikken over vakinhoudelijke expertise en ruime proceservaring. U kunt dan ook vertrouwen op professionele en deskundige bijstand bij uw gerechtelijke incasso.

Door de hoge kwaliteit van onze dienstverlening kan een hoog slagingspercentage en hoge klanttevredenheid worden gegarandeerd.

Verstand van zaken

Onze incasso advocaten zijn goed in staat om juridische verweren van debiteuren te beoordelen en kunnen daarom een reële inschatting maken van de proceskansen in uw incassozaak. De juiste beantwoording van de vraag wel of niet procederen kan u veel geld besparen bij een gerechtelijke incasso procedure.

Door een gespecialiseerde incasso advocaat in te schakelen voor uw gerechtelijke incasso kunt u dus gepruts en onnodig verlies van uw incassozaak (en uw geld) voorkomen.

In alle situaties

Een incasso advocaat kan u bovendien in alle situaties van dienst zijn. Niet alleen bij de de gerechtelijke incasso van al uw vorderingen ongeacht de hoogte daarvan, maar ook bij andere rechtsmaatregelen waarmee u mogelijk uw voordeel kunt doen bij incasso, zoals beslaglegging of het faillissement aanvragen.

Gerechtelijke incasso en kosten

Wij incasseren zowel buitengerechtelijk als gerechtelijk. Indien het buitengerechtelijke incassotraject niet tot betaling leidt, dan adviseren wij u vrijblijvend over de mogelijkheden om uw vordering in rechte te incasseren. Wij verstrekken u in dat geval een uitgebreid procesadvies voorzien van een prijsvoorstel. Pas na ontvangst van uw akkoord wordt daadwerkelijk overgegaan tot rechtsmaatregelen.

Het gerechtelijke incassotraject wordt verzorgd door onze eigen gespecialiseerde incasso-advocaten en juristen. Dit geldt zowel voor gerechtelijke procedures bij de sector kanton, als voor gerechtelijke procedures bij de sector civiel of voor hoger beroep. Het maakt daarbij niet uit of uw vordering wordt betwist of niet. Wij hebben hiervoor namelijk zelf alle kennis en (proces)ervaring in huis. Wij zijn en blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw zaak. Wij zullen uw zaak nooit aan een externe partij uitbesteden (voor het verrichten van ambtshandelingen die wettelijk gezien zijn voorbehouden aan gerechtsdeurwaarders, zoals het betekenen van exploten, schakelen wij uiteraard wel een gerechtsdeurwaarder in).

Voor wat betreft de kosten geldt dat wij u graag duidelijkheid vooraf en geen verrassingen achteraf bieden. Daarom bieden wij vrijwel alle diensten aan voor een vaste prijs in plaats van op basis van een uurtarief. Wij hateren onder meer een vaste prijs voor gerechtelijke incassoprocedures, conservatoire beslaglegging en faillissementsaanvragen. Zo weet u vooraf precies waaraan u toe bent.

Net als in het buitengerechtelijke incassotraject wordt ook in het gerechtelijke incassotraject getracht om de kosten zo veel mogelijk op de debiteur te verhalen. Dit leidt ertoe dat u bij verhaal van uw vordering per saldo vaak geen of slechts lage kosten hebt, ook indien er moet worden geprocedeerd om uw vordering te incasseren.

Download het tarievenoverzicht voor een overzicht van alle kosten.


Gerechtelijke incasso en executie

Voldoet de debiteur na de gerechtelijke incasso vervolgens niet vrijwillig aan het vonnis, dan wordt overgegaan tot executie van het vonnis. In dat geval volgt executoriaal beslag op de vermogensbestanddelen van de debiteur, zoals bankrekeningen, inkomensbronnen, onroerend goed, etc.


Gerechtelijke incasso starten?

Wilt u een gerechtelijke incasso starten? Een gerechtelijke incasso vangt aan met de buitengerechtelijke incasso. Bij niet-betaling wordt de gerechtelijke procedure opgestart.

Direct uw incasso indienen